Ex-Roda JC’er Paulissen doet boekje open over Kerkradenaren

21 februari 2020

BSR Agency
Mitchel Paulissen cambuur roda

Mitchel Paulissen was kind van de club bij Roda JC. 17 jaar speelde de nu 26-jarige middenvelder bij de Kerkradenaren. "En toen ik vertrok, heb ik van niemand meer iets gehoord."


Dagblad de Limburger (€) ging op bezoek bij Paulissen, die nu bij Cambuur Leeuwarden voetbalt. Die teams treffen elkaar vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie. Cambuur als kampioenskandidaat, Roda (mits het mogelijk zou zijn) als degradatiekandidaat. "18e staan ze hè? Dat is echt heftig man."

Over zijn vertrek bij de club uit zuid-Limburg waar het geen dag rustig lijkt te zijn dacht Paulissen veel na. Hij sprak met zijn vader Leon, maar ook met beste vriend Jorrit Smeets. Die maakte een paar jaar eerder de overstap van Roda naar aartsrivaal Fortuna Sittard. Smeets moést weg bij de Kerkradenaren en speelt nu Eredivisie in Sittard. "Ook hij is weggegaan, terwijl hij natuurlijk eigenlijk bij Roda had moeten spelen. Bij hem was het precies hetzelfde: er werd vooral gekeken naar wat je niet kunt."

Het kan niet gekker
Na zijn vertrek gebeurde de ene gekke gebeurtenis na de andere in Kerkrade. "Ik heb altijd gedacht: het kan niet gekker. En dan volgt dit jaar. Het lijkt wel alsof er een vloek op de club rust." Op de dag van de wedstrijd waarbij De La Vega uit het stadion werd geschopt, moest Paulissen zelf voetballen. "Maar toen ik na de wedstrijd op mijn telefoon keek, heb ik meteen maar even via facetime gebeld met Daryl Werker. Ik dacht: tsjongejonge, wat is dít dan? In die onzin van een buitenlandse investeerder heb ik trouwens sowieso nooit geloofd. Er is niemand op de wereld die miljoenen op de bank heeft en denkt: weet je wat, ik stap in Roda JC. Wie gelooft daar nou in? Kom op man, je moet gewoon verstandig beleid voeren."

Doffe ellende
Met Cambuur kwam Paulissen dit seizoen al op bezoek in Kerkrade. En dat voelde als vanouds. Dat is in dit geval een bijzonder slecht teken. "Kwam ik daar en wat denk je? Iedereen weer ouderwets aan het zeiken en aan het zeuren. Ik liep door de gang en voelde meteen weer een last op mijn schouders."