Excelsior doet Sparta heel erg pijn met onverdiende zege in Rotterdamse derby

Martijn Baars • 15:20, 21-01-2018 / Laatste Update: 12:55, 12-12-2023

Dick Advocaat staat nog steeds met lege handen bij Sparta, want Excelsior snoepte zondag in de Rotterdamse derby onverdiend 3 punten weg van Het Kasteel. Een hele leuke pot eindigde in 2-3.

De eerste 4 goals vielen in de eerste helft, die bol stond van de spanning. Binnen 3 minuten opende Milan Massop de score. De verdediger van Excelsior kopte een corner van Sparta in eigen doel. Hij mocht daarna ook wel even boos kijken naar zijn keeper Theo Zwarthoed, die de corner helemaal miste.

Binnen 8 minuten 1-1

Maar Sparta kon niet zo lang genieten van de voorsprong. Ali Messaoud schoot Excelsior binnen 5 minuten na de 1-0 weer op gelijke hoogte. Een afvallende bal krulde hij vanaf randje 16 achter doelman Kortsmit.

Penalty Sparta

Vlak voor rust vielen er weer 2 goals. Eerst kreeg Sparta een penalty na duw- en trekwerk in het strafschopgebied. Weer speelde Massop de hoofdrol, want hij trok Chabot naar de grond. Loris Brogno schoot de penalty binnen voor de 2-1.

Messaoud met zijn 2e

Maar weer nog geen 5 minuten later zorgde Messaoud met zijn 2e van de middag voor het 2-2 gelijkspel. Bijna meteen daarna ging het fluitsignaal voor de thee.

Kansen genoeg

Beide ploegen gingen in de tweede helft vol op zoek naar de zege en vooral Sparta was enkele keren heel erg dichtbij. Zo kopte Friday naast, was een schot van Ahannach een makkelijke prooi voor Zwarthoed en weer was het Zwarthoed die redde op een inzet van Duarte.

Toch een winnaar

Het was dan ook extra pijnlijk toen juist Excelsior voor het eerst op voorsprong kwam. 5 minuten voor tijd trapte Hadouir zijn ploeg naar 2-3 en bezorgde Excelsior de onverdiende overwinning. Daardoor blijft Sparta met 11 punten onderaan staan op de ranglijst. Excelsior staat voorlopig gedeeld 9e.