Excelsior en Heracles delen de punten in boeiend duel

Brian Vesseur • 00:37, 27-08-2017 / Laatste Update: 14:03, 05-01-2024

Brandley Kuwas schoot Heracles na een kwartier op voorsprong. De behendige aanvaller legde de bal goed voor zijn linker en haalde vanaf een meter of 25 uit. Alessandro Damen, de keeper van Excelsior, bleek kansloos op het schot van Kuwas: 1-0.

Lang kon de ploeg uit Almelo niet genieten van de voorsprong. Slechts 1 minuut later stond het alweer gelijk. Luigi Bruins scoorde op een heel slimme wijze. De ervaren middenvelder zag een gat tussen de benen van een Heracles-verdediger en speelde hem er doorheen. De keeper stond in de andere hoek en kwam niet meer op tijd bij de bal.

Met die stand gingen beide ploegen rusten. Vlak na rust was het Paul Gladon die Heracles weer op voorsprong schoot. Dit keer kon Heracles iets langer genieten van de voorsprong - voor wat het waard is. Excelsior kwam in de 63e minuut op gelijke hoogte door een doelpunt van Jinty Caenepeel.

Rood!

Anouar Hadouir stond nog koud in het veld, voor hij er alweer af werd gestuurd. De middenvelder van Excelsior kreeg rood in de 91e minuut, omdat hij van achter een tackle inzette. Onnodig en dom.

Eredivisie

Heracles is door het gelijkspel nog ongeslagen in de Eredivisie. Tweemaal speelde de ploeg gelijk en 1 keer won het, waardoor het nu 5 punten heeft. Excelsior moet het doen met 4 punten uit 3 wedstrijden.