Excelsior haalt gewenste aanvaller binnen: Mike van Duinen keert terug

19 augustus 2022

Pro Shots
mike-van-duinen-excelsior

Excelsior heeft zich versterkt met Mike van Duinen. De 30-jarige spits vertrok afgelopen week transfervrij bij het Griekse OFI Kreta en kon dus gratis opgehaald worden door de Rotterdammers. Hij heeft contract voor 3 jaar getekend bij de Rotterdamse promovendus.


Daarmee heeft Excelsior de gewenste versterking voor de aanval binnen. De Haagse aanvaller heeft een bak vol ervaring, want hij speelde al 247 wedstrijden in de Eredivisie namens ADO Den Haag, Excelsior, Roda JC en PEC Zwolle. Daarin scoorde hij 53 keer. Van Duinen is spits, maar wordt ook als een serieuze optie voor de flanken gezien.

2e periode bij Excelsior
Van Duinen speelde tussen 2016 en 2018 al voor Excelsior. En vorig jaar hield de spits zijn conditie nog op peil in Rotterdam, maar vertrok toen nog naar Kreta. Daar liet hij afgelopen week zijn contract ontbinden vanwege een gebrek aan speeltijd. Afgelopen seizoen speelde hij 22 wedstrijden in de hoofdmacht van de Griekse club.

De spits wordt in Rotterdam herenigd met zijn broer Niels, die sinds deze zomer de technisch directeur is van Excelsior.