Excelsior hard onderuit tegen Espanyol

admin • 01:51, 31-07-2016 / Laatste Update: 19:50, 07-01-2024

Excelsior heeft zaterdagavond zijn oefencampagne afgesloten met een 0-3 nederlaag tegen de tweede club van Barcelona, Espanyol.

De nieuwe trainer Mitchell van der Gaag sprak na het oefenduel tegen de Spanjaarden van een ,,harde les''. ,,We zullen op bepaalde momenten professioneler en meedogenlozer moeten zijn’’, vindt hij.

Volgens de coach hadden de Rotterdammers leuk meegedaan en zelfs wat kansjes gekregen, ,,maar wel drie doelpunten weggegeven’’. Na een half uur sloegen de gasten genadeloos toe. Een corner van José Reyes belandde rechtstreeks in het doel, in de aanval erna strafte Leonardo Baptistao een fout in de verdediging van de Rotterdammers af. Twintig minuten na rust scoorde Baptistao opnieuw en bracht de eindstand op het bord.

Excelsior begint volgende week zaterdag het seizoen met een uitwedstrijd tegen FC Twente.

Espanyol-debutant Reyes scoorde tegen Excelsior.