Excelsior houdt degradatiestrijd bloedstollend spannend na belangrijke driepunter tegen FC Emmen

BSR Agency

admin • 17:22, 17-02-2019 / Laatste Update: 05:33, 08-01-2024

FC Emmen had op bezoek bij Excelsior 3 hele belangrijke punten kunnen pakken in de strijd tegen degradatie, maar verzuimde de plaatsen 16, 17 en 18 achter zich te laten. In Kralingen pakte de thuisploeg de 3 punten en zo blijft de strijd om de nacompetitie ongenadig spannend: 2-1.

De 1e helft waren de kansen vooral voor Excelsior. Aan de hand van Lorenzo Burnet stoomden de Rotterdammers geregeld op het doel van Kjell Scherpen af, maar zonder resultaat. Burnet zelf schoot een puntertje naast terwijl Edwards nét tekort kwam op een voorzet van diezelfde Burnet. De 2 degradatiekandidaten gingen met de brilstand aan de thee.

De 2e helft leek zich meer tot de helft van de Drentenaren te ontpoppen. Zo kwamen de bezoekers na 59 minuten op voorsprong dankzij Michael de Leeuw, die direct daarna gewisseld werd. Dat hadden ze misschien niet moeten doen, aangezien het daarna helemaal de verkeerde kant op ging met Emmen. 3 minuten later stond het via Marcus Edwards 1-1 en weer 3 minuten later werd het via Dennis Eckert ook 2-1 voor Excelsior.