Excelsior overwint en passeert FC Groningen

admin • 19:45, 17-12-2017 / Laatste Update: 20:48, 12-12-2023

Excelsior heeft na vijf nederlagen op rij eindelijk weer eens gewonnen. In een saaie, dramatische en slaapverwekkende wedstrijd werd FC Groningen met 2-0 verslagen. De Rotterdammers klimmen daardoor naar de 11e plaats op de ranglijst en staan nu boven Groningen.

Milan Massop kopte al vroeg in de wedstrijd volledig vrij de 1-0 binnen uit een vrije trap van Hicham Faik. Veel vertrouwen leek het niet te geven aan Excelsior. FC Groningen domineerde in de 1e helft, kreeg ook enkele uitstekende mogelijkheden, maar scoorde niet.

Laat 2e doelpunt

Pas in de 83ste minuut leefde het publiek weer op, na een doelpunt van het effectieve Excelsior. Stanley Elbers rondde op aangeven van Massop beheerst af na een uitstekende uitbraak van de thuisploeg. Het betekende ook direct de beslissing in de wedstrijd. Hoogtepunt voor de bezoeker was het geluk van deze jonge Excelsior supporters.