Excelsior scoort 2 pingels in de beginfase en verslaat AZ

Brian Vesseur • 20:38, 24-09-2017 / Laatste Update: 10:19, 12-12-2023

AZ en Excelsior kregen de eer om een zeer bijzondere voetbalzondag in Nederland af te sluiten. Excelsior versloeg AZ in Alkmaar met 2-0, door 2 penalty's in de eerste 10 minuten. Eigenlijk was het nog een van de minst opvallende uitslagen, na de 1-7 overwinning van PSV op FC Utrecht en de 1-2 nederlaag van Ajax op Vitesse.

Na 2 minuten voetbal mocht Luigi Bruins al aanleggen voor een penalty. De ervaren middenvelder van Excelsior werd even daarvoor onderuit gehaald in het vijandige zestienmetergebied. Het bleek een koud kunstje voor de nummer 10 en dus stond het binnen no-time 1-0.

Dit was de aanleiding voor de vroege penalty voor @excelsiorrdam #azexc https://t.co/zr1xSEztd9 pic.twitter.com/3pooIMnQIb

— FOX Sports (@FOXSportsnl) September 24, 2017

Nog een pingel...

Het duurde nog geen 6 minuten voordat AZ-doelman Marco Bizot zich wéér mocht opmaken voor een strafschop van Excelsior. Ditmaal zorgde Ron Vlaar er met een verkeerde beweging voor dat Bruins nog een strafschop mocht nemen. Weer maakte Bruins geen fout: 2-0.

En de aanleiding van de tweede pingel voor @excelsiorrdam #azexc https://t.co/zr1xSEztd9 pic.twitter.com/0hWF4l9fCV

Weghorst

In het eigen AFAS Stadion probeerde AZ er alles aan te doen om de score te verkleinen of zelfs om te draaien. AZ-spits Wout Weghorst, Eredivisie-topscorer met 6 doelpunten, kon ook het tij niet keren. Excelsior, dat al 5 wedstrijden niet wist te winnen, pakte zo weer eens 3 punten. En dat juist ten koste van AZ, dat al 5 wedstrijden achter elkaar won.