Excelsior snoept een puntje mee uit Utrecht met dank aan keeper Damen

BSR Agency

admin • 21:23, 23-02-2019 / Laatste Update: 02:22, 08-01-2024

Het 1e Eredivisie-affiche van de zaterdagavond werd afgewerkt in Stadion Galgenwaard, thuishaven van nummer 7 FC Utrecht dat nog volop meedoet in de race om de play-offs. Op bezoek kwam nummer 14 Excelsior, dat de punten juist weer goed kan gebruiken in de strijd tegen degradatie.

De 1e helft kende maar weinig hoogtepunten en dus was alle hoop gevestigd op het 2e bedrijf. Het inbrengen van Nick Venema en Michiel Kramer moest FC Utrecht naar de overwinning helpen, maar het leek allemaal nét niet te lukken voor de thuisploeg. Een mooie aanval van Sander van de Streek rolde ternauwernood voorlangs en afvallende ballen van Janssen en Klaiber waren geen gevaar voor Excelsior-keeper Damen.

Prachtige redding Damen

FC Utrecht ging de laatste 15 minuten vol in de aanval, nog meer dan dat ze al deden. De 16 van Excelsior werd non-stop bestormt door de Utrecht-aanvallers, maar zonder succes. Met dank aan Alessandro Damen, trouwens, die met een katachtige redding in de 85e minuut ervoor zorgde dat Sander van de Streek's kopbal uit de kruising werd geplukt en via de paal terug het veld inkwam. Het was overduidelijk overleven geblazen voor de Rotterdammers en met een 0-0 eindstand en een puntje mogen ze dan ook zeker niet klagen.