Excelsior stuurt 'Fean' met huiswerk naar huis

admin • 23:34, 11-03-2017 / Laatste Update: 19:11, 05-01-2024

Het lukt sc Heerenveen maar niet om van de kleine ploegen te winnen buitenshuis. Tegen topploegen als Feyenoord, Ajax en PSV maken de Friezen het de tegenstander knap lastig, maar in uitduels bij clubs uit het rechterrijtje wil het maar niet lukken. Zaterdagavond bleek Excelsior voor Fean te oppermachtig: 4-1.

Bij rust leidde de thuisclub al met 2-0 dankzij doelpunten van Stanley Elbers en Jurgen Mattheij. Aan het begin van de tweede helft tekende Milan Massop voor de derde treffer van Excelsior. Invaller Luciano Slagveer deed een kwartier voor tijd iets terug namens Heerenveen, dat na de winterstop nog maar twee wedstrijden won. De Friese ploeg is daardoor op de ranglijst van de vierde naar de achtste plek gezakt. In blessuretijd maakte Nigel Hasselbaink er 4-1 van.