Excelsior-trainer Adrie Poldervaart stapt op

4 april 2019

BSR Agency

Excelsior-trainer Adrie Poldervaart heeft zijn contract ingeleverd! De 48-jarige coach doet dat nadat zijn ploeg woensdag in eigen huis met 2-1 verloor van directe concurrent NAC Breda.


,,De reden is dat ik de groep naar mijn idee en gevoel niet meer kan raken’’, zegt Poldervaart in een eerste reactie op de website van de Rotterdamse club. ,,Het clubbelang staat nu voorop en daarom heb ik besloten om mijn contract in te leveren. Excelsior is het belangrijkste.’’

,Ik hoop dat het in het vervolg van het seizoen beter gaat met iemand anders voor de groep. Qua inzet en beleving kan ik mijzelf geen verwijten maken, over de keuzes die ik gemaakt heb gedurende het seizoen ga ik de komende tijd nog maar eens goed nadenken.”

Degradatiestrijd
Excelsior is in een heftige degradatiestrijd verwikkeld die er door de nederlaag van woensdag niet makkelijker op is geworden. De Rotterdammers staan nog maar 1 punt boven de 16e plek. Die plaats dwingt de ploeg tot het spelen van nacompetitie. Het gat met plaatst 18, en dus directe degradatie, is nog 5 punten.

Poldervaart was al 25 (!) jaar lang verbonden aan Excelsior, voornamelijk als fysiotherapeut. Verrassend genoeg kreeg hij aan het begin van dit seizoen de kans op het hoofdtrainersschap bij de Kralingers. Dat ging lange tijd best wel prima, maar de laatste 5 potjes leverde Excelsior geen punten op.

Na Jean-Paul de Jong (FC Utrecht), John van 't Schip (PEC Zwolle) en Mitchell van der Gaag (NAC Breda) is Poldervaart de 4e trainer die het seizoen niet afmaakt.