Excelsior wint van ADO na vroege rode kaart Duplan

Brian Vesseur • 20:42, 15-10-2017 / Laatste Update: 16:28, 12-12-2023

Excelsior heeft op bezoek bij ADO Den Haag met 1-2 gewonnen. Jinty Caenepeel en Hicham Faik scoorden namens de bezoekers, Sheraldo Becker was de doelpuntenmaker voor ADO.

Na 7 minuten stond Excelsior al op voorsprong door Caenepeel. Even daarvoor had Edouard Duplan al een gele kaart gepakt. Er was nog geen halfuur gespeeld voordat de ADO-aanvaller ook zijn 2e gele kaart pakte. De Fransman liet zijn team dus vroeg in de wedstrijd al in de steek.

Late overwinning

Toch kwam ADO vlak na de rode kaart op 1-1. De doelpuntenmaker was Becker. Daarna werd er lang niet gescoord. Tot de 81e minuut, toen Faik de uitploeg op voorsprong zette. Door het doelpunt van de middenvelder van Excelsior komen beide ploegen nu op 10 punten na 8 wedstrijden.