F-Side komt met ‘regels’ voor Ajaxfans, hoe moedig je je club aan?

25 februari 2020

BSR/PA Sports

Een bijzondere oproep van de harde kern van Ajax, de F-Side. De supportersgroep post op Instagram richtlijnen voor supporters. Wat moeten ze bijvoorbeeld met juichen en aanmoedigen doen, als de Amsterdammers donderdag tegen Getafe een 2-0 achterstand moeten wegpoetsen?


Het lijkt vanzelfsprekend dat je als supporters er alles aan doet om je club naar de winst te schreeuwen, maar daar is de harde kern nog niet zo zeker van. Om er zeker van te zijn dat dit toch gebeurt, hebben ze een paar 'regels' online gezet. We zetten ze voor je onder elkaar.

Wat wil de F-Side?
- Zodra de Spanjaarden het veld op lopen, moeten de tapas als dunne weer langs hun benen lopen. Te beginnen bij de warming-up. We roepen daarom iedereen op om vroeg het stadion binnen te gaan.

- Vanaf binnenkomst in het stadion tot einde wedstrijd moeten wij er alles aan doen. Keiharde support vanaf de tribunes.

- Heeft Getafe de bal? Dan zorgen wij dat ze hem weer inleveren!

- Is Ajax in de aanval? Dan zingen we net zo hard tot die bal tegen de touwen vliegt!

Donderdag speelt Ajax om 21:00 uur tegen Getafe. Er moet met 3 doelpunten verschil worden gewonnen om door te gaan, tenzij het 2-0 wordt. Dan is er verlenging en eventueel strafschoppen. Kies hier welke spelers jij in basis wilt voor deze belangrijke pot!

De post van de F-Side check je hieronder.Dit bericht bekijken op Instagram

F-SIDE moet knallen, stadion moet kolken! Dat onze club betere tijden heeft gekend, weet iedereen. Daarom moeten wij de komende wedstrijden als één blok achter ons aller Ajax staan. Te beginnen donderdag tegen Getafe. Iedereen weet dat het een moeilijke opgave wordt, maar zonder ons wordt het nog moeilijker. Onze spelers verdienen onze steun. Zodra de Spanjaarden het veld op lopen, moeten de tapas als dunne weer langs hun benen lopen. Te beginnen bij de warming-up. We roepen daarom iedereen op om vroeg het stadion binnen te gaan. Vanaf binnenkomst in het stadion tot einde wedstrijd moeten wij er alles aan doen. Keiharde support vanaf de tribunes. Heeft Getafe de bal? Dan zorgen wij dat ze hem weer inleveren! Is Ajax in de aanval? Dan zingen we net zo hard tot die bal tegen de touwen vliegt! Laat donderdag het begin zijn van een mooie reeks in de komende maand! Kop omhoog, borst vooruit! Wij zijn Ajax! @fside @amsterdamcasuals @ultras.amsterdam #ajax #fside #amsterdam #europaleague #ajax #getafe #fsideisnietmakkelijk #fside76 #fsideamsterdam

Een bericht gedeeld door F-SIDE (@fside) op