Failliet Achilles’29 houdt vertrekkende spelers tegen: ‘Dat ze het gore lef hebben’

14 januari 2018

Pro Shots

Spelersvakbond VVCS bereidt een arbitragezaak bij de KNVB voor tegen Achilles’29. Drie spelers hebben het verzoek ingediend om mee te trainen bij een andere club, maar het bestuur van de Groesbeekse voetbalclub weigert toestemming te geven.


"Een schande”, zegt Ad Dieben van de VVCS tegen De Gelderlander. "Een jaar lang hebben ze de spelers in de maling genomen en dan hebben ze nu het gore lef om zo’n verzoek tegen te houden."

Spelers
Het gaat onder anderen om Guyon Philips. De spits wil meetrainen bij FC Oss. Daarnaast wil Niels Wouters van Achilles overstappen naar De Treffers. Ook daarvoor start de VVCS een arbitragezaak. Het bestuur van de Groesbeeekse vereniging moet toestemming geven, maar volgens Dieben wordt de overgang door de clubleiding tegengehouden.

Regels en plichten
Het enige bestuurslid van Achilles, Elrie Bakker-Derks, reageert ook. "Iedereen moet zich houden aan de regels die gelden bij een faillissement en de regels van de KNVB. De club heeft bepaalde rechten én plichten, maar dat geldt zeker ook voor de spelers."