Eindhoven na 1e helft al klaar met Jong AZ, Volendam verliest verrassend

24 februari 2020

Orange Pictures
Jong AZ - FC Eindhoven

Op deze winderige maandagavond kwamen Jong Utrecht, FC Volendam, Jong AZ en FC Eindhoven nog in actie. De Alkmaarders hadden na een kwartier al door dat er niet veel viel te halen tegen FC Eindhoven.


De bezoekers stonden na 14 minuten al met 0-2 voor dankzij doelpunten van Rigino Cicilia en Samy Bourard. 20 minuten later maakte Cicilia zijn 2e van de avond door de 0-3 binnen te schieten. Vlak voor rust was er nog veel spektakel te zien. Ferdy Druijf (1-3) en Karim Essikal (1-4) scoorden er nog 2 in de 45e minuut. De laatstgenoemde schoot deze wel op een hele lullige manier binnen. Jong AZ-doelman Rody de Boer zag een makkelijk te houden schot tussen zijn bennen rollen. Vlak voor het eindsignaal maakte Thijs Oosting nog de 2-4 in Wijdewormer. Verrassing
In Utrecht kwam FC Volendam al snel op een verrassende achterstand. Al na 6 minuten zag het Jeredy Hilterman de 1-0 maken. Volendam, dat in de race is voor promotie naar de Eredivisie, kwam in de 20e minuut met een antwoord via Martijn Kaars. Toch was het Jong Utrecht die de 3 punten in de Domstad hield. Odysseus Velanas zette 5 minuten na rust de eindstand van 2-1 op het scorebord.

Door het verlies van Volendam staat het met 51 punten op de 4e plaats en moet het Jong Ajax (53), De Graafschap (56) en koploper Cambuur (60) voor zich houden.