FC Eindhoven gaat achter Toeterjan staan: ‘Supporters zoals Jan worden omarmd’

22 januari 2020

FC Eindhoven heeft woensdagavond een opvallend statement op haar website geplaatst. De Keuken Kampioen Divisie-club breekt namelijk een lans voor 1 van haar bekendste supporters: Toeterjan.


"Sinds jaar en dag is Toeterjan supporter van FC Eindhoven en andere clubs uit Noord-Brabant. Dit doet Jan met veel energie en plezier. FC Eindhoven vindt de negatieve reacties aan het adres van Jan op social media zeer kwetsend en onverdiend", aldus de 2e club van Eindhoven.

FC Eindhoven gaat verder. "Jan is altijd welkom bij de Blauw-Witten in het Jan Louwers Stadion en andere clubs waaronder PSV. Supporters zoals Jan worden bij ons omarmd door clubmensen, sponsoren en andere supporters. Jan wordt ook regelmatig vanuit het uitvak toegezongen voor zijn inzet op de tribune."

Wie is Toeterjan?
Toeterjan is een fenomeen in Eindhoven. De man is groot fan van Jong PSV en FC Eindhoven en gaat bij elke wedstrijd kijken. Of ja, meer dan kijken eigenlijk. De hele wedstrijd lang staat Toeterjan achter het doel te toeteren, zijn lievelings bezigheid. Vandaar dan ook die bijnaam.

Wat was er aan de hand?
Dinsdagavond, tijdens het bekerduel tussen FC Eindhoven en FC Utrecht (1-2), maakten veel televisiekijkers voor het eerst kennis met Toeterjan. Niet iedereen kijkt veel naar Jong PSV en FC Eindhoven en dus kwamen de toetergeluiden opeens in veel huiskamers binnen. Voor even is dat niet zo erg, maar veel mensen begonnen zich er later toch aan te ergeren. Dat resulteerde in wat boze tweetjes:

Er waren echter ook veel mensen die achter Jan gingen staan. Vooral Brabanders zijn dol op hun held:
Oordoppen
Voor iedereen die echter genoeg heeft van zijn getoeter, heeft Jan een oplossing: Toeterjan-oordoppen. Handig!