FC Emmen doet uitstekende zaken en verrast met dik verdiende zege tegen Utrecht

BSR Agency

admin • 22:55, 20-04-2019 / Laatste Update: 21:03, 07-01-2024

De Eredivisie blijft toch altijd een interessante competitie. FC Utrecht, nummer 6 van de Eredivisie, mag zich nog serieuze zorgen gaan maken of ze wel in aanmerking komen om play-offs te spelen. Op bezoek bij FC Emmen ging de ploeg van Dick Advocaat met 2-0 onderuit.

Daarmee wordt de slechte reeks van Utrecht doorgezet. Vorige week werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen Vitesse en een week eerder kregen de Domstedelingen een pak op de broek van ADO Den Haag: 5-0. Tegen FC Emmen liep het ook weer voor geen ene meter.

In de 1e helft kwamen de bezoekers niet verder dan 1 makkelijke vrije trap van Emanuelson en dus had Emmen al snel door dat er punten te verdienen waren. Met dank aan Michael de Leeuw en Keziah Veendorp stonden de Drentenaren al in de rust op een comfortabele 2-0-voorsprong. Dat gaven ze niet meer weg en hoewel Utrecht er voetballend iets meer aan te pas kwam, maar een doelpunt zat er zeker niet in. 3 zeer belangrijke punten voor Emmen in de strijd tegen degradatie.