Anco Jansen gaat volledig los over VAR, krijgt brief van KNVB op de mat

20 september 2019

BSR Agency

Is de KNVB op de teentjes getrapt? FC Emmen heeft namelijk een brief uit Zeist ontvangen waarin staat dat de KNVB een vooronderzoek is gestart na pittige uitspraken die Anco Jansen onlangs heeft gedaan. In een interview met Dagblad van het Noorden was Jansen niet zo te spreken over de VAR.


"Ik vind het om te janken. Vooral omdat het constante willekeur is. De ene VAR trekt wel aan de bel, de ander niet. Dan zeggen ze dat voetbal eerlijker is geworden. Onzin! Het is eerder óneerlijker geworden", blafte hij.

Voetbalverstand
"En je ergert je ook nog eens kapot, omdat je nu ingesteld bent op het idee dat het eerlijker zou moeten zijn. Maar het valt elk weekend tegen. Ik twijfel trouwens ook aan de mensen die er over gaan. Die scheidsrechters hebben er geen kloten verstand van", aldus Jansen, die over een enkeling wel te spreken was.

"Makkelie, bijvoorbeeld. Met hem ben ik het vrijwel altijd eens. Maar er zijn er ook een paar bij.. Maar ja, wat doe je er aan? Misschien moet ik later zelf gaan fluiten. Nog niet eens zo’n gek idee. Ik denk dat ik een heel goede scheidsrechter zou zijn."