FC Emmen kan leven met verlies tegen RKC in slaapverwekkende wedstrijd

Martijn Baars • 22:17, 12-05-2017 / Laatste Update: 11:32, 05-01-2024

FC Emmen is de eerste halvefinalist van de Jupiler League-play-offs. De club verloor in eigen stadion weliswaar met 1-0 van RKC Waalwijk, maar de uitslag in de heenwedstrijd (1-5 zege) was genoeg om door te gaan.

De wedstrijd in Emmen was retesaai. Aan alles was te zien dat zowel de thuisploeg als de bezoekers het wel geloofden. Er kwamen ook maar 18 supporters uit Waalwijk over om nog een beetje steun te verlenen. Al stonden ze bij het begin van de wedstrijd nog wel in de file.

0-1 en verder slapen

Toch waren ze op tijd op hun plekje gearriveerd om de 0-1 van hun ploegje te zien. Johan Voskamp rondde halverwege de eerste helft prima af. Daarna verviel het potje weer in standje slaapverwekkend.

Rode kaart

Tot ineens 20 minuten voor tijd Roel van de Sande rood zag. De RKC-middenvelder speelde de bal te ver voor zich uit en kwam met gestrekt been inzetten op zijn tegenstander om te herstellen. De scheidsrechter kon niet anders dan direct rood trekken.

RKC Waalwijk met tien man verder tegen FC Emmen na rood voor Roel van de Sande. #emmrkc pic.twitter.com/vqAc1r7QEQ

— FOX Sports (@FOXSportsnl) May 12, 2017

Volgende horde: Sparta?

FC Emmen speelt in de halve finale van de promotie/degradatie-play-offs tegen de nummer 16 van de Eredivisie. Momenteel is dat Sparta, maar kunnen ook Roda JC of NEC nog worden.

[poules_game teasertext="" team="sparta-rotterdam" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]

Almere City - Helmond Sport

Vrijdagavond is ook de return van de andere 'kwartfinale' in de play-offs. Helmond Sport verdedigt in Almere een 4-2 voorsprong tegen Almere City.