FC Emmen mag toch met sponsor EasyToys op het shirt spelen

24 september 2020

Easytoys

FC Emmen mag dit seizoen toch met de naam van online seksshop EasyToys op het shirt spelen. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de KNVB en de Eredivisie-club.


Het conflict tussen de voetbalbond en Emmen speelt al een tijdje. De KNVB vindt het 'niet gepast' dat FC Emmen voor een shirtsponsor kiest die 'in verband kan worden gebracht met de seksindustrie'. Volgens de KNVB past dit niet binnen het uitgebreide sponsoringreglement waar alle clubs zich aan moeten houden. Dinsdag zaten de KNVB en Emmen ook al bij elkaar. Uitkomst van dat gesprek was dat de KNVB in december met alle clubs, tijdens de algemene vergadering betaald voetbal (AVBV), het betreffende artikel uit het sponsorreglement gaat bespreken.

Van 3 naar 1 jaar
De KNVB geeft nu toch toestemming omdat in de overeenkomst tussen FC Emmen en EasyToys over veel zaken al duidelijke afspraken gemaakt waren. "Zo wilden beide partijen in 1e instantie een 3-jarige verbintenis aangaan. Na het overleg van donderdag is die overeenkomst naar 1 jaar teruggedraaid en zullen er wijzigingen worden doorgevoerd in het geval dat vanuit wet- en regelgeving nodig blijkt. Als in december toch blijkt dat er geen bezwaren zijn, kan de overeenkomst tussen FC Emmen en EasyToys alsnog worden opgetrokken naar 3 jaar”, meldt de KNVB.