FC Emmen scoort de eerste goals van het seizoen en die zijn meteen een zege waard

Soccrates Images

Martijn Baars • 00:34, 18-08-2019 / Laatste Update: 12:26, 07-01-2024

FC Emmen is eindelijk van de hatelijke 0 af. Zowel in punten als in doelpunten. De ploeg had in de eerste 2 duels geen goal gemaakt en er wel 6 tegen gekregen (5 tegen Ajax en 1 tegen FC Groningen). Thuis tegen Heerenveen waren de eerste goals van het seizoen meteen goed voor de eerste zege van het seizoen: 2-0.

Al in de eerste helft zorgde Nikolai Laursen met een schitterende vrije trap voor de openingstreffer. Hij krulde de bal van een aardige afstand achter doelman Warner Hahn.

Geblesseerde assist

Nog voor rust maakte Glenn Bijl er 2-0 van voor de thuisploeg. Lorenzo Burnet, die eigenlijk geblesseerd was, stoomde met zijn laatste krachten nog 1 keer richting achterlijn. De vleugelverdediger zette de bal voor, tilde 'm over doelman Hahn heen en vond het hoofd van Glenn Bijl, die binnenkopte. Na de goal werd Burnet meteen gewisseld.

Eerste nederlaag Heerenveen

Na rust probeerde Heerenveen de aansluitingstreffer wel te vinden, maar bleven de écht grote kansen uit. Daardoor won Emmen voor het eerst dit seizoen en is het de eerste nederlaag voor Heerenveen.