FC Groningen op Langeleegte met pijn en moeite langs FC Emmen

Screenshot Twitter

Trevor Wagener • 21:39, 29-07-2017 / Laatste Update: 03:30, 05-01-2024

jFC Groningen heeft een oefenwedstrijd tegen FC Emmen in Veendam ternauwernood gewonnen. De eredivisieclub besliste de wedstrijd in de slotfase met 4-3 tegen de ploeg uit de Jupiler League.

De pupillen van coach Ernst Faber begonnen goed aan het oefenduel en stonden na een half uur spelen met 2-0 voor door treffers van de Noor Ruben Jenssen en nieuweling Lars Veldwijk. Nog voor de rust stond het weer gelijk. Arbiter Richard Martens wees 2 keer naar de stip na overtredingen van Mike te Wierik en Django Warmerdam. Cas Peters benutte beide strafschoppen.

Wat een goal van @Lars_Veldwijk!🔥 #groemm pic.twitter.com/zoYzhmsJve

— FC Groningen (@fcgroningen) 29 juli 2017

FlipperCASt

Peters bracht Emmen in de 2e helft opnieuw op gelijke hoogte. Kort daarvoor had Yoëll van Nieff de Groningers op 3-2 geschoten uit een vrije trap. In de extra tijd gooide Tom van Weert het duel alsnog in het slot voor FC Groningen, dat op 2 augustus nog oefent tegen het Spaanse Real Sociedad.