FC Groningen pakt diep in blessuretijd een punt tegen PSV

Martijn Baars • 21:21, 13-12-2017 / Laatste Update: 08:51, 07-01-2024

PSV is opnieuw tegen puntenverlies aangelopen. De koploper van de Eredivisie leek in een zetel naar de zege te kunnen tegen FC Groningen, maar in de absolute slotfase werd het nog 3-3. Mike te Wierik besliste het duel in een gelijkspel.

De Eindhovenaren kwamen in het hoge noorden op een 2-0 en 3-1 voorsprong, maar kregen de 3 punten niet over de streep. Via Marco van Ginkel en Bart Ramselaar stond het al vroeg 2-0. Yoël van Nieff zorgde met een mooie vrije trap voor de aansluitingstreffer voor de thuisploeg. Maar nog voor rust leken de Eindhovenaren de wedstrijd al te beslissen. Van Ginkel scoorde uit een penalty: 1-3.

Alles of niets

Na rust drong FC Groningen aan. Via een penalty maakte Lars Veldwijk de wedstrijd weer spannend (2-3). Vervolgens ging het thuispubliek er vol achter staan. De supporters zongen alles of niets, maar het leek lang op niets uit te draaien. Tot diep in de blessuretijd, toen verdediger Mike te Wierik de bal door de benen van keeper Jeroen Zoet de goal in frommelde: 3-3.