FC Twente boekt eerste uitzege van het seizoen in Heerenveen

admin • 22:45, 06-02-2016 / Laatste Update: 15:13, 07-01-2024

FC Twente heeft de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen in de slotfase gewonnen: 1-3. Jerson Cabral schoot in de 89ste minuut de winnende treffer binnen. Diep in blessuretijd maakte Hakim Ziyech er nog 1-3 van. Het is de eerste uitzege van het geplaagde Twente dit seizoen.

Heerenveen kwam vroeg op voorsprong via Henk Veerman. De spits kon simpel binnentikken, nadat Twente-doelman Marsman op verdediger Uvini was gebotst. Diezelfde Uvini kopte vlak voor rust een vrije trap van Ziyech achter Heerenveen-doelman Mulder.

Twente had na rust het betere van het spel, zeker nadat Heerenveen-verdediger Van Aken halvewege de tweede helft met twee keer geel werd weggestuurd.