FC Twente en RKC spelen gelijk na krankzinnige slotfase in Enschede

BSR

Trevor Wagener • 18:24, 18-08-2019 / Laatste Update: 11:01, 08-01-2024

RKC Waalwijk leek lang op weg naar de 1e overwinning van het seizoensinds haar terugkeer in de eredivisie. FC Twente werd in de eigen Grolsch Veste zo goed als over de knie gelegd, maar late goals van uitblinker Haris Vuckic en invaller Rafik Zekhnini leken voor een Enschedese zege te zorgen. Uiteindelijk zorgde good old Paul Quasten voor een eerlijke score: 3-3.

De ploeg van Fred Grim bood brutaal weerstand aan Twente, dat zoals zo vaak voor een bomvol eigen stadion speelde. Hoewel de wedstrijd redelijk gelijk opging, namen de Brabanders de leiding.

Tiki taka

Anas Tahiri schoot, na een prachtige aanval, raak op aangeven van Saïd Bakari. Die laatste hield de later ingevallen Moussa Sow nog uit de basis. FC Twente moest duidelijk bijkomen van deze achterstand en hun antwoord kwam pas in de 2e helft.

Haris Vuckic nam de Tukkers op sleeptouw en zorgde voor de gelijkmaker. Op aangeven van de van Feyenoord overgekomen Calvin Verdonk hield hij zich sterk voor de RKC-verdediging en schoot de bal hard en laag raak. Hierna ging Twente zichtbaar op jacht naar de voorsprong, maar was het RKC dat opnieuw verraste.

Sicke slotfase

Gelegenheidsrechtsback Ingo van Weert - doorgaans actief als centrale verdediger - besloot van een flinke afstand maar eens uit te halen. Zijn schot verraste Twente-keeper Joël Drommel en haar verdediging zodanig, dat zij hier geen antwoord op hadden.

In blessuretijd sloeg Vuckic namens Twente alsnog toe door de 2-2 tegen de touwen te werken. Kort daarop leek het al helemaal feest voor de Tukkers. Leek, want invaller Zekhnini scoorde kort na de 2-2 de 3-2 voor Twente. In plaats van de zege vast te houden, redde linksback Quasten alsnog een punt voor RKC: 3-3!

Even leek het alsnog een Brabants feestje te worden, maar zover kwam het niet. Hans Mulder schoot nog op de paal, waarna de wedstrijd er definitief op zat. Wat. Een. Pot!