FC Twente haalt flink uit op bezoek bij Jong FC Utrecht

ProShots

Sjors Tanis • 23:51, 22-10-2018 / Laatste Update: 04:16, 06-01-2024

FC Twente heeft zich weer gemeld in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Dankzij een zeer ruime 6-1 zege bij FC Utrecht staat Twente weer gedeeld 3e, op 3 punten van koploper Go Ahead Eagles.

De koploper heeft 23 punten na 10 wedstrijden, terwijl FC Twente op 20 punten staat, net als Almere City. Sparta staat met 21 punten 2e.

Eenvoudige avond in Utrecht

Twente had op bezoek in Utrecht weinig moeite met de talenten van FC Utrecht. Dankzij doelpunten van Tom Boere (strafschop) en Javier Espinoza stonden de bezoekers na een klein kwartier spelen al met 0-2 voor. Toen Jong FC Utrecht-speler Sylian Mokono na nog geen halfuur spelen zijn 2e gele kaart kreeg, was de wedstrijd helemaal beslist. Nog voor rust maakte Rafik Zekhnini de 3e Twentse treffer en Espinoza scoorde na rust met zijn 2e treffer de 0-4. Nick Venema maakte de eretreffer voor de thuisploeg, waarna invaller Jari Oosterwijk voor het slotakkoord zorgde met de 5e en 6e Twentse treffer.

Eindelijk weer 3 punten

Voor FC Twente kwam de ruime zege als geroepen. De club die vorig jaar degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie won de afgelopen 2 wedstrijden niét: eerst werd gelijkgespeeld bij FC Eindhoven (1-1), waarna vorige week thuis werd verloren van MVV Maastricht (0-1). Door de zege houdt FC Twente de aansluiting met de topteams op het 2e profniveau van Nederland.

Jong FC Utrecht blijft 18e in de Keuken Kampioen Divisie met 6 punten na 10 duels.