FC Twente ligt al na de 1e ronde uit de KNVB-beker

BSR Agency

Martijn Baars • 22:03, 27-10-2020 / Laatste Update: 21:37, 04-01-2024

FC Twente ligt er nu al uit in de beker. De thuisploeg, die niet in de sterkste opstelling speelde, leed in De Grolsch Veste een verrassende nederlaag tegen De Graafschap: 3-1.

De lach op het gezicht van Casper Staring was na zijn goal nog breed. De jonge centrale verdediger van FC Twente viel voor rust in nadat Dario Dumic geblesseerd uitviel. Na ruim een uur spelen zette hij de aanval op, die hij via Tyronne Ebuehi zelf afmaakte. De debutant maakte er 1-2 van en bracht Twente terug in de bekerwedstrijd tegen De Graafschap.

Jagen op de gelijkmaker

De thuisploeg bleef na die treffer jagen op de gelijkmaker, speelde een stuk beter dan voor rust, kreeg ook kansen, maar het lukte niet meer om de achterstand goed te maken. In de laatste minuut maakte De Graafschap er zelfs nog 1-3 van. Dat betekende dat het bekertoernooi er voor FC Twente al op zit na de 1e ronde. En dat was toch onverwacht voor het team dat de competitie zo goed is begonnen en pas afgelopen weekend voor het eerst een duel verloor (van FC Utrecht).

Omschakeling

De Graafschap loerde in Enschede vooral op de omschakeling en had er succes mee. Na een kleine 20 minuten was het Mo Hamdaoui die de Superboeren tegen zijn oude club op voorsprong zette. Die fout mocht Twente-aanvoerder Julio Pleguezuelo worden aangerekend.

Fout van Smal

Bij het 2e doelpunt van de ploeg uit de KKD ging Gijs Smal opzichtig in de fout. De linksback kreeg van Jans een basisplek in het bekerduel, maar kan niet met een goed gevoel terugkijken. Joey Konings strafte zijn blunder af en maakte zijn 1e doelpunt in dienst van de Achterhoekers.