FC Twente maakt er 5 in oefenpotje tegen Schotse Stanrear

Pro Shots / Niels Boersema

admin • 20:41, 08-07-2017 / Laatste Update: 15:16, 12-12-2023

FC Twente heeft de speciale ontmoeting bij Stanrear opgeluisterd met een simpele 5-0 zege. De vele meegereisde Tukkers zagen op een prachtige ongebruikelijk Schotse zomerdag een typische wedstrijd in de voorbereiding, waarbij trainer Rene Hake gebruik maakte van nagenoeg alle selectiespelers.

Makkelijk middagje

Twente begon op het karakteristieke Stair Park stroef, maar na 19 minuten kreeg George voor het eerst de handen op elkaar. Hij schoot de bal vanaf de linkerkant fraai binnen: 1-0. Tien minuten later maakte Vuckic na een goede individuele actie er 2-0 van. Op slag van rust werd het ook nog 3-0 na een eigen goal van de thuisploeg.

In de tweede helft kregen de toeschouwers bij Twente 10 nieuwe spelers te zien. Alleen doelman Nick Hengelman bleef staan. Al die wisselingen kwam de amusementswaarde niet ten goede, al zal Jari Oosterwijk daar wat anders over denken. De spits werd de topscorer van de dag dankzij zijn 2 doelpunten. De eerste was een intikker (0-4), de 2de een fraai schot uit de draai: 0-5.