FC Twente stunt met bekeruitschakeling van Ajax na penalty's

admin • 00:25, 21-12-2017 / Laatste Update: 22:55, 12-12-2023

FC Twente heeft voor een stunt in het bekertoernooi gezorgd door Ajax na penalty's uit te schakelen. Na reguliere speeltijd stond het 1-1, na een hele late en gelukkige gelijkmaker van Oussama Assaidi.

De bekerwedstrijd tussen FC Twente en Ajax in de Grolsch Veste werd woensdagavond eigenlijk nooit een echte wedstrijd, tot de 91e minuut.

Na de slordige openingsfase van de wedstrijd was het Ajax dat domineerde. Kluivert brak de wedstrijd open met een mooie dribbel vanaf de linkerkant van het veld. Hij zwenkte naar binnen, omspeelde 2 verdedigers en krulde de bal vanaf de rand van het 16-metergebied prachtig in de verre hoek: 0-1.

Na de openingstreffer van Kluivert was het meer wachten op de 0-2 dan op de 1-1. Ook na rust kwam Twente maar moeizaam op gang en lukte het niet echt om een vuist te maken tegen de nummer 2 van de Eredivisie.

Twente ontsnapt en mag verlengen

Pas in de 91e minuut kon Twente echt gevaarlijk worden en was het Oussama Assaidi die de thuisploeg op 1-1 zette. Ondanks het overwicht in de wedstrijd liet Ajax Twente toch nog terugkomen waardoor de teams zich klaar konden gaan maken voor een verlenging.

De verlenging was een echte thriller en het publiek zorgde voor een prachtige sfeer bij dit avondje bekervoetbal. Met nog minder dan 10 minuten te spelen kwam Twente met 10 man te staan na een 2e rode kaart van Thomas Lam. Uit de vrije trap na de overtreding van Lam wist Ziyech bijna het net te vinden maar Drommel bracht knap redding en hield zo zijn ploeg in de wedstrijd.

Strafschoppen

En dus moesten er penalty's genomen worden. Ajax-aanvoerder Joël Veltman won de psychologische toss en koos ervoor de strafschoppen voor het uitvak te nemen.

Ziyech en Tighadouini missen

Invaller Adnane Tighadouini miste de 3e strafschop van FC Twente. Andre Onana dook naar de goede hoek. Ajax zat dus in een zetel, maar uitgerekend Hakim Ziyech, oud-publiekslieveling van FC Twente, schoot het voordeel weer aan flarden door zijn penalty de tweede ring van de Grolsch Veste in te knallen.

Toen het na 5 penalty's ieder 4-4 stond, moest het dus aankomen op sudden death. Ajax-verdediger Matthijs de Ligt zag daarin zijn penalty gekeerd worden door Twente-doelman Drommel.