FC Twente verliest in oefenpotje van VfL Wolfsburg

Twitter FC Twente

admin • 16:21, 09-11-2017 / Laatste Update: 21:36, 07-01-2024

FC Twente speelde donderdagmiddag een oefenpotje tegen het Duitse VfL Wolfsburg en verloor met 2-1. Het team van Gertjan Verbeek kwam via Jari Oosterwijk wel nog op gelijke hoogte, maar moest later alsnog de 2-1 nederlaag incasseren.

Niet iedereen was van de partij, want de Finse internationals Thomas Lam en Frederik Jensen spelen donderdagavond tegen Estland en ook Marko Kvasina was niet aanwezig vanwege interlandverplichtingen. Nikola Gjorgjev nam met enkelklachten wat rust bij zijn nationale ploeg, maar verscheen gek genoeg wel aan de aftrap van de oefenpot. Aan Duitse kant maakte Jeffrey Bruma zijn comeback na 8 maanden blessureleed.

Niet best

Vooral de eerste helft was niet om aan te gluren. Bruma kopte de bal nog wel op doel vanuit een corner, maar zag Jorn Brondeel zijn inzet keren, en ook Maximilian Arnold waagde een poging die niet slaagde. Ook Wolfsburg-spits Mario Gomez faalde oog in oog met Brondeel en dus mocht de ploeg van Verbeek nog blij zijn met een 0-0 ruststand.

Wissels

Verbeek vond het in de rust nodig om flink te wisselen in zijn ploeg, op 7 plekken veranderde hij wat. Toch kwam de thuisploeg eerst op voorsprong door een treffer van Victor Osimhen. Echt lang genieten van die voorsprong konden de Duitsers niet. Na een uur voetballen schoot invaller Oosterwijk de bal tegen de touwen, en stond het weer gelijk. De ploeg van Martin Schmidt trok uiteindelijk aan het langste eind: 2-1.