FC Utrecht met 230 bussen, één boot en wellicht treinen naar bekerfinale

11 maart 2016

ad
230 bussen vanuit Utrecht naar de Kuip voor bekerfinale

Het logistieke programma van het vervoer van de fans van FC Utrecht naar de bekerfinale is klaar. Er zijn 230 bussen en één boot geregeld. Daar kunnen nog een of twee treinen bij komen. Vanaf De Jaarbeurs, De Uithof en Blokhoeve in Nieuwegein gaan de bussen in de richting van de Rotterdamse Kuip rijden.

Die bussen komen niet alleen uit Utrecht, maar moesten door vervoerder Van Rhijn uit heel Nederland worden gehaald. In totaal moeten er namelijk 17.500 supporters van Utrecht naar Rotterdam en terug worden vervoerd. Het is dan ook een geluk voor de Utrechtse FC dat AZ de bekerfinale niet heeft gehaald. Wanneer dat wel was gebeurd hadden zij namelijk ook allemaal bussen moeten regelen. Nu Feyenoord in de finale staat is dat niet nodig, want die supporters kwamen sowieso niet met de bus.

Reizen in groepen
Supporters die straks een kaartje kunnen bemachtigen, kopen automatisch een vervoersbewijs. In groepsverband reizen is mogelijk, mits je een bus kunt vullen. ,,We kunnen geen lege plekken in bussen hebben, want dan redden we het niet met de 230 beschikbare touringcars,'' zegt directeur Martijn van der Kroef van het vervoersbedrijf Van Rhijn. Een 'reisbureau' zal na de kaartverkoop actief worden om groepen die samen willen reizen zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Vertreklocaties
Een groter probleem dan het vinden van bussen, was volgens Van der Kroef het vinden van geschikte opstaplocaties. ,,Je moet een plek hebben waar je auto's kunt parkeren, die goed bereikbaar is met het ov en het belangrijkste: waar je minstens 100 bussen kunt parkeren. Uiteindelijk bleven De Jaarbeurs, De Uithof en Blokhoeve over. De Jaarbeurs wordt het grootste opstappunt. Hier zullen verreweg de meeste supporters vertrekken.''

De bussen rijden in clusters van 15 à 20 bussen naar Rotterdam. ,,Het is logistiek onmogelijk om 100 bussen tegelijk te laten vertrekken.'' Wanneer de kaartverkoop begint voor de bekerfinale kan FC Utrecht nog niet zeggen.

Wie wint de bekerfinale?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...