FC Utrecht begint als 1 van de eerste clubs aan voorbereiding, langste in de clubhistorie

6 juli 2020

BSR Agency

FC Utrecht is maandag al begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De langste in de clubgeschiedenis, want de 1e competitiewedstrijd staat pas in het weekend van 12 en 13 september gepland.


Dat betekent dat FC Utrecht liefst 10 weken gaat trainen, met hooguit een paar dagen vrij tussendoor. Maandag was de 1e training in groepsverband op het veld. Vooralsnog zijn alle trainingen besloten. Vorige week hebben alle spelers van de selectie fysieke testen gedaan en zijn ze getest op het coronavirus. De testen worden elke week herhaald.

Geen trainingskamp
In de 10 weken voorbereiding gaat FC Utrecht volle bak oefenwedstrijden spelen. In augustus zijn er verplichte oefenwedstrijden tegen Eredivisie-clubs, een idee van FOX Sports. Maar FC Utrecht kijkt ook over de grens en zal onder meer oefenwedstrijden spelen tegen het Belgische Racing Genk, de nieuwe club van oud-spits Cyriel Dessers, Royal Antwerp en het Luxemburgse Dudelange. Dit jaar wordt er geen zomers trainingskamp belegd.

Vitesse, Fortuna Sittard en FC Twente
FC Utrecht behoort, samen met Vitesse, FC Twente en Fortuna Sittard, tot de clubs die het vroegst aan de voorbereiding beginnen. Clubs als Ajax beginnen pas op 1 augustus.

'De jongens kwamen binnen vol vuur'
In deze unieke coronasituatie weet niemand precies waar je goed aan doet. "Maar wat wij doen, is geen nattevingerwerk", legt trainer John van den Brom uit. "We hebben ook contact gehad met andere trainers. Op een gegeven moment dachten we: waar trainen we nog voor? En dus hebben we de spelers toen vrij gegeven. Ook met de gedachte dat we ze misschien eerder moesten terugroepen als de bekerfinale nog had worden gespeeld. Nu kiezen we dus voor een lange voorbereiding en als ik zie hoe die jongens vorige week binnenkwamen... Vol vuur."