FC Utrecht boekt eenvoudige zege op onmachtig en zwak ADO Den Haag

BSR

Trevor Wagener • 23:03, 24-01-2020 / Laatste Update: 17:43, 05-01-2024

FC Utrecht heeft een lekkere 4-0 zege geboekt op ADO Den Haag. In de eigen Galgenwaard had het geen kind aan het zeer zwak spelende ADO.

Ondanks het grote veldoverwicht van de thuisploeg bleef het voor de rust bij 1 treffer door Kristoffer Peterson. De Zweed, bezig aan zijn 2e periode in de Domstad, zag kort daarna een mooie solo stranden. Met name de nieuweling Laurens de Bock had het lastig bij ADO: de linksback, die de voorkeur kreeg boven Aaron Meijers, werd continu voorbij gelopen.

Speels gemak

Na rust liep het door treffers van Sean Klaiber (2) en Gyrano Kerk - na een prachtige bal van Christophe Bahebeck - met het nodige gemak verder uit van ADO. Bij de 1e goal van Klaiber oogde ADO-goalie Luuk Koopmans niet helemaal lekker. In de blessuretijd miste John Goossens nog een penalty namens de bezoekers: die werd gepakt door Jeroen Zoet.