FC Utrecht dankt zege bij Excelsior aan historische 'wake-up-call' van Haller

Martijn Baars • 22:20, 04-04-2017 / Laatste Update: 10:09, 12-12-2023

FC Utrecht heeft dinsdagavond op bezoek bij Excelsior een prima 3-1 zege geboekt. In een zeer vermakelijk potje bleek Sebastien Haller met een historische goal en een assist de man of the match. Dankzij zijn bijdrage haalde FC Utrecht dinsdag voor de 3e keer in de clubhistorie 50 punten binnen 29 duels in een Eredivisie-seizoen.

Excelsior vliegt uit de startblokken

Excelsior vloog in de eerste helft uit de startblokken en had al binnen 10 minuten op 3-0 kunnen staan. Toch bleef de score steken op 1-0. Voor de openingsgoal hadden de Kralingers wel de hulp van de verdediging van FC Utrecht nodig. Na slecht uitverdedigen kon Mike van Duinen knap afronden in de lange hoek: 1-0. Even later leek Mattheij ook nog eens de 2-0 te maken, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Recordgoal Haller

FC Utrecht liet zich de hele eerste helft eigenlijk niet zien voor de goal van Excelsior-keeper Warner Hahn. Tot de 38e minuut. De bezoekers kregen een strafschop van scheidsrechter Jeroen Manschot. Uit het niets zette Sebastien Haller de 1-1 op het scorebord. Het was meteen ook het wake-up-signaal voor de Domstedelingen om extra gas te geven. De Fransman werd met zijn 41e Eredivisie-goal de buitenlander met de meeste goals voor FC Utrecht.

HISTORISCH! Sebastien Haller maakt tegen Excelsior zijn 41ste doelpunt in de Eredivisie en is daarmee de meeste scorende buitenlander ooit in de competitie voor FC Utrecht! #haller #record #historie #fcutrecht #utrecht #eredivisie #goals

Een bericht gedeeld door Sportnieuws.nl (@sportnieuws_) op

Snelle goals na rust

Tien minuten na rust was het verzet van Excelsior eigenlijk al wel gebroken. Eerst kreeg verdediger Jurgen Mattheij een schot van Willem Janssen ongelukkig op zijn hoofd, waardoor zijn doelman Hahn kansloos was (1-2). Vijf minuten later besliste Gyrano Kerk het duel al. Zakaria Labyad schoot heerlijk op de kruising, waarna Kerk uit de rebound af kon ronden: 1-3.

Personele problemen voor Excelsior

Voor Excelsior ging het op personeel gebied helemaal mis. Binnen 25 minuten moest trainer Mitchell van der Gaag al 2 keer wisselen. Hicham Faik en Luigi Bruins moesten geblesseerd naar de kant. Assistent-trainer André Hoekstra werd ook nog eens naar de tribune gestuurd omdat hij in het veld stond.