FC Utrecht droogt VVV in 2e helft he-le-maal af en schrijft clubgeschiedenis

BSR Agency

admin • 22:21, 03-04-2019 / Laatste Update: 13:38, 12-12-2023

Het is VVV in eigen huis niet gelukt de zegereeks van FC Utrecht tot een halt te roepen. De ploeg van Dick keek bij rust nog tegen een 2-1 achterstand aan, maar maakte dat in de 2e helft meer dan goed: 2-6.

Aan het begin van de wedstrijd leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor de Limburgers. Ballenjongen Lars had VVV al een beetje aan een 1-0 voorsprong geholpen en na de 1-1 van Riechedly Bazoer maakte Utrecht-huurling Patrick Joosten op slag van rust gewoon de 2-1 voor VVV.

Toch liep alles binnen 10 minuten he-le-maal in de soep voor de thuisploeg. In de 53e minuut maakte Bazoer met z'n 2e goal van de avond de 2-2 en 10 minuten later stond het al 2-4 voor Utrecht. Een eigen goal van captain Danny Post en een mooie actie van Sean Klaiber zorgden ervoor dat VVV niets meer te zeggen had in het 2e bedrijf.

Heerlijke statistieken

De 2-5 van Sander van de Streek in de 69e minuut was de absolute genadeklap voor VVV. Dat Michiel Kramer in de slotfase met z'n 1e Utrecht-goal de 2-6 maakte, betekende een bijzondere statistiek erbij voor Utrecht. Voor het eerst in de clubgeschiedenis scoorde de ploeg namelijk 6 keer in een uitwedstrijd in de Eredivisie.

Wát een cijfers!

Dat was nog niet alles, want naast dat de 2-6-overwinning Utrecht 3 punten oplevert, werd er nóg meer geschiedenis geschreven. De club heeft nu minimaal 5 Eredivisie-doelpunten gemaakt in 2 van zijn laatste 3 uitwedstrijden. Iets wat de club daarvoor nog maar 4 keer in 827 uitduels lukte. Grote klasse!