FC Utrecht herstelt zich van blamage tegen FC Emmen met moeizame overwinning op Fortuna

Soccrates Images

Bart van der Wijst • 23:41, 24-04-2019 / Laatste Update: 09:07, 07-01-2024

FC Utrecht heeft na 3 wedstrijden zonder zege weer eens de volle buit gepakt. In een regenachtig Stadion Galgenwaard werd Fortuna Sittard met de nodige moeite aan de kant gezet: 2-1. Gyrano Kerk was met 2 doelpunten de grote man.

Dick Advocaat wijzigde zijn ploeg op een aantal plekken ten opzichte van de blamage bij FC Emmen (2-0 verlies). Zo begonnen Kerk en Nick Venema voorin en dat ging ten koste van Jean-Christophe Bahebeck en Urby Emanuelson.

Vroeg raak

Diezelfde Kerk zette FC Utrecht al vroeg op voorsprong. Na een flitsende aanval was hij het eindstation en met de buitenkant van de voet werkte hij de bal binnen. Even daarvoor kreeg Fortuna Sittard een mogelijkheid, maar de bal ging er niet in.

Na de 1-0 vergat FC Utrecht echter om de marge te vergroten. Zo kwamen de Limburgers wat beter in het spel. Dat resulteerde in kansen voor onder andere Andrija Balic, Ahmed El Messaoudi en Mark Diemers. Toen de storm ging liggen, was het alsnog raak. Balic knalde na wat gegrabbel van David Jensen raak. Met 1-1 ging men ook rusten.

Kerk uit de kluts raak

Na de rust waren er over en weer wat kansjes. De grootste was echter voor Fortuna Sittard. El Messaoudi kopte uit een corner vrij in, maar Jensen redde knap met de vuisten. Een kleine 10 minuten later was het, enigszins tegen de verhouding in, wel raak. In de kluts bleef de bal liggen na een corner en Kerk gaf het laatste zetje: 2-1.

In de slotfase werd het spel er mede door de stromende regen en de doorgevoerde wissels niet beter op. Toch kreeg Fortuna nog een serieuze kans. Lazaros Lamprou kon de bal bij de 2de paal niet binnen glijden. Zo wonnen de Limburgers wéér geen uitduel in 2019. Voor Utrecht was er wel weer eens goed nieuws.