FC Utrecht lijkt nu écht op stoom te komen

Soccrates Images

Robert Hüsken • 20:46, 11-08-2019 / Laatste Update: 14:29, 12-12-2023

FC Utrecht behoudt zijn perfecte score in de eredivisie. Voor de 2de speelronde op rij maakte de ploeg indruk, ditmaal met een overtuigende zege op PEC Zwolle (3-1).

Ook nu had de ploeg van trainer John van den Brom vanaf minuut één controle met een ijzersterk eerste kwartier. Het was dan ook bizar dat juist PEC Zwolle op voorsprong kwam. Gustavo Hamer benutte een vrije trap: 0-1.

Rollen omgedraaid

Na rust was het binnen vier minuten raak. Sander van de Streek zorgde twee minuten na rust voor de gelijkmaker na een geslaagde actie van Gyrano Kerk, weer de smaakmaker aan Utrecht-zijde. Weer eens twee minuten later kreeg FC Utrecht een strafschop toen spits Issah Abass gevloerd werd. En dat was uiteraard een koud kunstje voor penaltykiller Simon Gustafson.

FC Utrecht kon uiteindelijk nog uitlopen naar 3-1 via aanvoerder Willem Janssen. FC Utrecht begint op stoom te raken en dat is interessant, in de wetenschap dat volgende week de kraker in de Kuip tegen Feyenoord - dat nu al vier punten minder heeft - op het programma staat.