FC Utrecht maakt comeback van het seizoen en komt terug van 3-0 achterstand

Martijn Baars • 22:50, 30-11-2018 / Laatste Update: 03:13, 07-01-2024

FC Utrecht heeft met een hele knappe comeback een punt gepakt op bezoek bij Excelsior. De Rotterdammers stonden in de rust met 3-0 voor, maar zagen de ploeg van Dick Advocaat binnen 20 minuten na rust weer op 3-3 staan. Daar bleef het vervolgens ook bij. FC Utrecht eindigde de wedstrijd nog wel met 10 man.

Excelsior stond al binnen 8 minuten op een voorsprong van maar liefst 2-0. De eerste kwam van de voet van Elías Már Ómarsson, die uit de draai raak schoot na een mooie scrimmage. Ryan Koolwijk verdubbelde nog geen 3 minuten later de voorsprong al.

Penalty: 3-0

FC Utrecht begon daarna wel beter te voetballen, maar het was weer Excelsior dat scoorde. Na een lichte overtreding van Mark van der Maarel kregen de Kralingers een strafschop. Die schoot Luigi Bruins prima raak voor de 3-0 voorsprong in de 26e minuut!

Advocaat in de scheidsrechterskleedkamer

In de rust ging een boze Dick Advocaat verhaal halen bij scheidsrechter Richard Martens. Die trok de Utrecht-trainer de kleedkamer in. Het hielp blijkbaar, want in de 2e helft draaide de wedstrijd compleet.

Herboren Utrecht

Binnen een kwartier na rust had FC Utrecht de aansluiting alweer gevonden. Dankzij goals van Gyrano Kerk en Nick Venema stond het met nog een uur te gaan ineens weer 3-2.

Videoscheids geeft strafschop: 3-3

De videoscheids hielp Utrecht daarna ook nog een handje. Scheidsrechter Martens gaf een vrije trap, maar de VAR besloot een penalty te geven. In de 65e minuut, dus 20 minuten na rust, had Utrecht de 3-0 achterstand alweer omgebogen in een 3-3 stand. Simon Gustafson schoot de strafschop raak.

Advocaat tevreden?

Na de gelijkmaker wisten beide ploegen niet echt wat ze moesten doen. Utrecht had wel weer het betere van het spel, maar kwam ook niet meer tot echt grote kansen. Maar na een 3-0 achterstand kan Advocaat met een punt waarschijnlijk best wel leven. Dat rechtsback Sean Klaiber nog zijn 2e gele kaart en dus rood kreeg, was meer voor de statistieken.