FC Utrecht naar halve finale KNVB Beker na zege bij Go Ahead Eagles

13 februari 2020

BSR

FC Utrecht heeft zich zonder al te veel problemen geplaatst voor de halve finale van de KNVB Beker. In Deventer werd Go Ahead Eagles met 1-4 verslagen.


De toeschouwers aan de Vetkampstraat moesten relatief lang wachten op een goal. Na een bedrijvig 1e halfuur brak Simon Gustafson na een mooie combinatie met een raak schot vanaf randje '16' de Domstedelingen op 0-1. Kort voor rust zette mede-middenvelder Adam Maher de ploeg van John van den Brom in een zetel met de 0-2.

Maar heel even spannend
Niks aan de hand, zou je zeggen. Niets bleek minder waar want de thuisploeg kwam scherp uit de kleedkamer. Met succes! Jaroslav Navratil maakte een paar minuten in de 2e helft de aansluitingstreffer, maar daar bleef het - helaas voor de Eagles - bij. Utrecht zette nog een tandje bij.

De Fransman Jean-Christophe Bahebeck bracht de marge vervolgens weer op 2. De goal van de avond kwam op naam van Kristoffer Peterson. Met nog een kwartier te gaan sneed hij vanaf links naar binnen en krulde de bal met rechts in de verre hoek. Utrecht treft Ajax in de halve finale. De Amsterdammers wonnen woensdag met 0-3 van Vitesse.