FC Utrecht pakte EINDELIJK thuiszege, wondergoal Zian Flemming helpt winnend Fortuna

16 januari 2021

FC Utrecht en Fortuna Sittard pakten zaterdag in de Eredivisie de volle mep: 3 puntos! De Domstedelingen wonnen in eigen huis met 2-0 van Heracles Almelo, terwijl de ploeg uit Limburg met 0-2 sterker was dan PEC Zwolle.


Het was nog heel even de vraag of het duel tussen FC Utrecht en Heracles Almelo door de vele sneeuwval wel kon doorgaan. Toenr het veld speelklaar was gemaakt, kon de wedstrijd 'gewoon' beginnen. Sander van de Streek kopte de 0-1 binnen, Adrián Dalmau verdubbelde na rust de score.
Fortuna laat Zwolle knielen
Fortuna Sittard ging in Zwolle verder met waarmee het gebleven was: sterk spelen. De Limburgers verloren woensdag weliswaar voor het eerst sinds de aanstelling van Sjors Ultee, maar boekten zaterdag de 4e zege in de laatste 6 potjes. Netjes!

Fortuna begon goed en de inzet van Emil Hansson ging op de lat. Na een klein uur scoorde Fortuna alsnog via Zian Flemming. Hij krulde de bal prachtig richting de verre hoek. Mike van Duinen was dichtbij de gelijkmaker, maar toen PEC drukte besliste Mats Seuntjens het duel. Het is voor Fortuna de 3e uitoverwinning in de laatste 4 duels (buiten de deur dan weliswaar).