FC Utrecht poetst Europees drama weg met lekkere zege in Den Haag

BSR

Trevor Wagener • 20:48, 04-08-2019 / Laatste Update: 17:49, 07-01-2024

FC Utrecht heeft het drama in Bosnië en Herzegovina achter zich gelaten door in de eredivisie prima van start te gaan. Na een achterstand van 2-0 won de ploeg van John van den Brom toch nog overtuigend en makkelijk bij een zwak ADO Den Haag: 2-4.

Nog voor de wedstrijd was FC Utrecht in Den Haag het onderwerp van gesprek. Natuurlijk door de vroege uitschakeling in de 2e voorronde van de Europa League tegen Zrinjski Mostar van afgelopen donderdag, maar vooral omdat Van den Brom zaterdag aan David Jensen duidelijk maakte dat hij dit seizoen geen 1e keeper meer is in de Domstad.

Paes 'm

Daarom stond de 21-jarige Maarten Paes in het doel bij FC Utrecht, die overigens een prima indruk achterliet. Aan de 2 goals van ADO Den Haag in het 1e halfuur kon hij weinig doen. Aaron Meijers schoot een vrije trap knap binnen, 4 minuten kopte Erik Falkenburg de bal achter Paes. Even leek voor FC Utrecht een echte ramp-start te staan, maar ze bepaalden anders.

FC Utrecht toonde ook zijn potentie door de wedstrijd bij een moeilijke stand volledig om te draaien. Dat had de ploeg vooral te danken aan aanvaller Gyrano Kerk. Donderdag speelde hij nog bar slecht in Bosnië, maar zondag was hij een hel voor de Haagse verdediging.

Kerkelijke schoonheid

De man die in de thuiswedstrijd tegen Zrinjski al een wereldgoal maakte, knalde zijn ploeg in amper 10 minuten naast de thuisploeg. De 1e goal kwam op de naam van keeper Robert Zwinkels, die de bal van Kerk via de lat tegen zijn rug aankreeg.

Een niet goede, maar wel vermakelijke 1e helft kreeg een vergelijkbaar vervolg in het 2e bedrijf. Daar toonde FC Utrecht zich efficiënt. Aanvoerder Willem Janssen deed wat hij vorig seizoen ook al vaak deed als centrale verdediger: scoren.

Routinier beslissend

Emil Bergström verlengde een bal met zijn hoofd en Janssen klopte Zwinkels. De 36-jarige doelman zat even later mis toen invaller Nick Venema op aangeven van uitblinker Kerk de 2-4 binnenschoof. Een uitstekend resultaat van FC Utrecht dat het nodig had na de Europese klap in Bosnië.