FC Utrecht slacht 'Superboeren', Vitesse simpel langs Willem II

ProShots

Sjors Tanis • 17:33, 25-11-2018 / Laatste Update: 18:01, 07-01-2024

FC Utrecht heeft zich genesteld in de subtop van de Eredivisie. In Stadion Galgenwaard was de thuisploeg snel klaar met De Graafschap en won ruim: 5-0. Vitesse heeft een prettige zondagmiddag gehad in Tilburg. De Arnhemmers wisten de wedstrijd tegen Willem II ook al snel te beslissen en wonnen met 3-1.

Utrecht staat nu steviger in het linkerrijtje, terwijl Vitesse enigszins de aansluiting houdt met nummer 3 Feyenoord.

FC Utrecht snel klaar met De Graafschap

Na 24 minuten spelen stond er al 3-0 op het scorebord in Utrecht tegen De Graafschap, 5-0 was uiteindelijk de eindstand. Doelpuntenmakers waren Sander van de Streek, Willem Janssen, Gyrano Kerk en Nick Venema (2 keer).

Herstel na slechte seizoensstart

FC Utrecht kende een slechte seizoenstart en stond zelfs even onderaan. Trainer Jean-Paul de Jong werd aan de kant gezet en Dick Advocaat moest de boel weer op orde brengen. De ervaren trainer loodste de club uit de Domstad uit de gevarenzone en met 21 punten uit 13 wedstrijden staat FC Utrecht stevig in het linkerrijtje.

De Graafschap is nog steeds onderin te vinden, op de 17e plaats. De Doetinchemse club heeft 10 punten uit 13 wedstrijden. 2 meer dan de nummer 18, NAC Breda.

Vitesse al na 1e helft klaar

De Arnhemmers wisten de wedstrijd tegen Willem II in 45 minuten spelen te beslissen. Bij rust stond het 0-3 door doelpunten van Matús Bero, Oussama Darfalou en Bryan Linssen. Fran Sol maakte vlak voor tijd via een strafschop de eretreffer met zijn 10e treffer van het seizoen: 1-3.

Vitesse staat in de subtop met 21 punten uit 13 wedstrijden. In net zoveel duels verzamelden de Tilburgers 13 punten, goed voor een 13e plek in de Eredivisie.