FC Utrecht waarschijnlijk tegen Zrinjski Mostar: ‘Pittige tegenstander’

12 juli 2019

BSR Agency

FC Utrecht komt in de 2e voorronde van de Europa League zeer waarschijnlijk het Bosnische Zrinjski Mostar tegen. Die ploeg rekende gisteravond met 3-0 af met het Macedonische FK Akademija. ,,Het is een tegenstander die we beslist niet moeten onderschatten”, zegt coach John van den Brom in Harsewinkel, de plek waar zijn ploeg een trainingskamp heeft.


,,Ze hebben een team dat compact kan spelen, maar zeker ook voetballend vermogen heeft”, stelt Van den Brom. ,,We zullen ze de komende dagen nog eens goed analyseren. Maar wat we nu weten is het een pittige tegenstander die we beslist niet moeten onderschatten.”

'Logisch'
Volgens Van den Brom is FC Utrecht het aan zichzelf verplicht om de Europa League bereiken: ,,Dat lijkt me logisch natuurlijk. Als je ergens aan meedoet, wil je het hoogste bereiken. We zijn goed bezig met FC Utrecht, hebben een prima selectie. Dus we hebben zeker geloof in onze kansen. We hebben er zin in.”

25 juli
Komende donderdag is de return van de ontmoeting tussen FK Akademija en Zrinjski Mostar. Daarna weet FC Utrecht definitief wie de tegenstander wordt. Het is in ieder geval zeker dat FC Utrecht die tegenstander op 25 juli in de Galgenwaard ontvangt.