FC Utrecht wil Sneijder graag overhalen tot comeback: ‘De bal ligt bij hem’

3 juli 2020

Utrecht Fans

FC Utrecht en Wesley Sneijder (36) hebben onlangs met elkaar aan tafel gezeten om een comeback op de Nederlandse velden te bespreken. De voormalig sterspeler van onder meer Ajax, Real Madrid en Inter zal de knoop zelf moeten doorhakken.


In navolging van Arjen Robben (bij FC Groningen) heeft de Eredivisie er binnenkort misschien weer een topvoetballer bij. Sneijder, inmiddels al een jaar gestopt met voetballen, lijkt serieus open te staan voor een comeback. Technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht heeft een rentree met de recordinternational van Oranje besproken. "Iedereen weet dat Wesley en ik de afgelopen jaren gewoon goed contact hebben gehouden. We hebben meerdere gesprekken gevoerd en daarin is ook een eventuele comeback van hem ter sprake gekomen", zegt hij tegen het AD.

Geboren Utrechter
Sneijder is opgegroeid in de Utrechtse volkswijk Ondiep, voordat hij in de jeugdopleiding van Ajax belandde. Nooit droeg de middenvelder het shirt van Utrecht, maar toch zit FC Utrecht in zijn hart. Zo bezit hij een skybox in stadion Galgenwaard en liet hij zich onlangs filmen terwijl hij het ‘Utereg me stadje’ – lijflied van FC Utrecht – zong. Donderdag probeerde een groep Utrecht-supporters hem met vuurwerk en spandoeken over te halen om 1 jaar voor hun club te gaan spelen. "Ik denk er zeker over na”, zei hij toen.

'De bal ligt bij hem'
Zuidam: "Wesley moet er zelf de tijd voor nemen om na te denken of hij dit écht wil. Dan zal hij natuurlijk ook topfit moeten worden, dat zal hij dan moeten opbrengen. Laat duidelijk zijn dat een topfitte Sneijder heel interessant voor FC Utrecht is. De bal ligt bij hem."