FC Utrecht wint dankzij 1 kans bij VVV: Kerk de matchwinner

Martijn Baars • 00:19, 14-12-2017 / Laatste Update: 19:09, 05-01-2024

FC Utrecht heeft de uitwedstrijd bij VVV-Venlo met minimale cijfers gewonnen: 0-1. Gyrano Kerk maakte na 24 minuten de enige treffer van de wedstrijd.

Gyrano Kerk kroonde zich in de Koel tot matchwinner namens FC Utrecht. De spits scoorde na 24 minuten en die klap kwam VVV, dat al 9 duels op rij niet wist te winnen, niet meer te boven. Was het goed wat beide ploegen lieten zien? Nee, niet echt. Het waren vooral de (hachelijke) momenten die bekoorden.

Eerste kans, eerste goal

Nadat Zakaria Labyad en Damian van Bruggen tekenden voor de eerste kansen was de beste Utrechtse aanval meteen raak. Met Sander van de Streek die vanaf de flanken Gyrano Kerk bediende. De spits, die zoveel opgelegde kansen miste tegen PEC Zwolle vorige week, was nu wel koelbloedig. Hij aaide de bal, raakte 'm niet vol, maar juist dat bracht VVV-goalie Lars Unnerstall voldoende aan het wankelen om Kerks openingstreffer niet te kunnen voorkomen.