FC Utrecht wint subtopper van PEC en meldt zich bij top-5

Martijn Baars • 21:39, 10-02-2018 / Laatste Update: 11:38, 12-12-2023

FC Utrecht heeft zich dankzij een 2-1 zege op PEC Zwolle gemeld als kandidaat voor de top 5. In het duel tussen de eredivisierevelatie van afgelopen seizoen (Utrecht) en van dit voetbaljaar (PEC) was de thuisploeg vanaf minuut 1 de bovenliggende partij. Het gat met PEC werd dankzij de dikverdiende zege tot op 1 punt terug gebracht.

Utrecht oogde fris en gretig en deed dat wat het zo vaak naliet de laatste tijd: kansen verzilveren. Met eerst Gyrano Kerk die prima voorbereidend werk van Sander van de Streek omzette in de 1-0 en vervolgens Zakaria Labyad die scherp was bij een rebound. Zwolle stelde daar, op een grote kans van Ryan Thomas na, weinig tegenover.

Penalty diep in blessuretijd

Na rust was het ook Utrecht dat de klok sloeg, maar Diederik Boer - en Utrechts gebrek aan scherpte (Yassin Ayoub, Mateusz Klich, Zakaria Labyad, Giovanni Troupée) - voorkwamen dat de thuisploeg verder afstand nam. En Boer ranselde ook een snoeiharde kopbal van Ramon Leeuwin uit zijn doel. Zwolle maakte in blessuretijd nog wel de 2-1, vanaf de stip (Mustafa Saymak), maar genoeg was het allemaal niet voor de ploeg van John van 't Schip.