FC Volendam is na 4 duels eindelijk van de 0 af dankzij winnende goal in absolute slotfase

BSR Agency

Martijn Baars • 22:47, 18-09-2020 / Laatste Update: 21:20, 04-01-2024

FC Volendam heeft met een goal in blessuretijd de 1e overwinning van het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen geboekt. Helmond Sport werd met 0-1 verslagen.

FC Volendam begon met een 2-2 gelijkspel tegen Telstar, waarna van Jong FC Utrecht (0-1) en NEC Nijmegen (1-3) werd verloren. Dat was een teleurstellend begin van de competitie voor de ploeg die vorig jaar nog 3e eindigde toen het voetbalseizoen werd stilgelegd wegens het coronavirus.

Absolute slotfase

Op bezoek in Helmond miste de ploeg van coach Wim Jonk kans na kans, maar in absolute slotfase kwam het alsnog goed voor Jonk en consorten. Nick Doodeman bepaalde de eindstand op 0-1 en zorgde daarmee voor de 1e driepunter van het seizoen voor de Volendamse formatie.

Jong PSV-FC Eindhoven

De andere wedstrijd van de vrijdagavond ging tussen Jong PSV en FC Eindhoven. Het Eindhovense onderonsje eindigde in een zege voor FC Eindhoven. De gewilde Kaj de Rooij zorgde voor de enige goal voor rust namens de bezoekers. In de 2e helft maakte Richard Ledezma kort na rust de 1-1, maar het was 5 minuten later Jort van der Sande die de 3 punten veilig stelde voor FC Eindhoven.