Feestje voor VVV: in de slotfase gelijkmaker tegen ADO

Pro Shots / Kay Int Veen

admin • 23:06, 20-01-2018 / Laatste Update: 04:29, 07-01-2024

VVV-trainer Maurice Steijn zat vanavond in Den Haag een schorsing uit. Maar op de tribune van het Cars Jeans stadion kon de Hagenaar toch een feestje vieren. Steijn zag zijn ploeg opnieuw na een achterstand 1 punt pakken in een uitwedstrijd. Invaller Jordan Opoku hielp de Limburgers vlak voor tijd aan de dik verdiende 1-1.

Toeval kun je de geweldige uitreeks van VVV niet meer noemen. De Venlonaren verloren dit seizoen alleen bij Heracles en toonde al eerder karakter door bij FC Groningen, Vitesse, Feyenoord en Heerenveen een achterstand in de slotfase goed te maken. Die wetenschap leek ADO vanavond te verlammen toen VVV na rust steeds meer begon aan te dringen.

Strijden als leeuwen

ADO, dat via Bjørn Johnsen in de eerste helft op 1-0 was gekomen, raakte in de slotfase het spoor volledig bijster. Onder aanvoering van Tom Beugelsdijk hield de thuisploeg met hangen en wurgen nog lang stand, maar uitgerekend de rots in de branding verloor in de 86ste minuut het kopduel dat Opoku vrij voor Zwinkels bracht: 1-1.