Feyenoord: Christian Conteh speler voor de toekomst

30 juni 2020

BSR/Soccrates

Feyenoord hoopt Christian Conteh zo snel mogelijk door de medische keuring te krijgen. De snelle aanvaller van FC Sankt Pauli moet dan vervolgens een meerjarig contract ondertekenen in de Kuip.


Conteh is niet transfervrij, de Rotterdammers moeten een vergoeding neerleggen bij de club uit de 2. Bundesliga waar trainer Jos Luhukay ondanks een doorlopend contract vertrok.

Ghanese Duitser
De in Hamburg geboren Conteh heeft Ghanese roots en beschikt pas kort over een Duits paspoort. Hij speelde dus ook nog geen jeugdinterlands voor Duitsland. De linkerspits wordt niet naar Rotterdam gehaald als alternatief voor de geblesseerde Luis Sinisterra. "Conteh is echt iemand voor de toekomst", klinkt het in Rotterdam.

Vervelende blessure
Conteh is weer fit na een fysiek zeer moeizaam seizoen. Een hardnekkige hamstringblessure bleef hem keer op keer parten spelen, de aanvaller kwam dan ook slechts 7 wedstrijden in actie. Feyenoord ziet in de 20-jarige aanvaller iemand die de club op termijn aan een flinke transfersom moet kunnen helpen. 

Feyenoord 1 en Jong Feyenoord
Technisch directeur Frank Arnesen heeft de buitenspeler al veel langer op de korrel en sprak afgelopen week nog uitgebreid met hem en zijn management in Hamburg. Conteh zal, als hij wordt goedgekeurd en een contract tekent, volwaardig gaan meetrainen met de selectie van Dick Advocaat, maar is ook inzetbaar in het nieuwe Jong Feyenoord-elftal van trainer Rini Coolen.