Feyenoord dankt Nick Marsman in de 2de helft: volle buit tegen PEC Zwolle

Soccrates Images

Robert Hüsken • 19:59, 01-12-2019 / Laatste Update: 00:24, 06-01-2024

Feyenoord heeft met hangen en wurgen van PEC Zwolle gewonnen. Met een voor Feyenoord-begrippen jonge opstelling, won de equipe van interim-coach Dickie met 1-0 van PEC Zwolle.

Feyenoord was voor rust heer en meester tegen PEC Zwolle. Maar net als tegen Rangers FC stond het pas 1-0 toen de voetballers de tunnel indoken voor de rust. Dat was bijna een wonder, want de Rotterdammers misten nogal wat kansen.

1-0? Nee, ja!

Met die van spits Nicolai Jørgensen als allergrootste kans. De Deen, terug nadat hij door een bovenbeenblessure FC Groningen uit en Rangers FC thuis miste, kreeg de bal op een presenteerblaadje van Orkun Kökcü maar schoot de bal de in de tribune in. Toch viel daarna de 1-0 door een goal van Steven Berghuis.

Jong elftal

Feyenoord, dat met zijn op 1 na jongste elftal van 2019 (25 jaar en 179 dagen) was gestart, zag na rust een ander PEC. De Zwollenaren vuurden voor rust niet 1 keer op doel, in de eerste 20 minuten na de pauze moest keeper Nick Marsman 6 keer in actie komen bij doelpogingen van de bezoekers.

De overwinning werd uiteindelijk over de streep getrokken, maar dat PEC tot de laatste minuten serieus kans maakte op een punt, zal Dick Advocaat meer dan dwars zitten.